Χαμηλή η προσέλευση στους θερινούς κινηματογράφους

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλή η προσέλευση στους θερινούς κινηματογράφους
Στους περισσότερους θερινούς κινηματογράφους τις πρώτες μέρες η πληρότητα δεν φτάνει ούτε στο 50%.

Σε επίπεδα Μαΐου, αν και βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιουνίου, είναι η προσέλευση στους θερινούς κινηματογράφους τις πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας τους.

«Ο κόσμος είναι ακόμα μουδιασμένος, για εμάς άργησε φέτος να ξεκινήσει η σεζόν και συγκριτικά με πέρσι η κίνηση δεν είναι στα επίπεδα που είχαμε συνηθίσει να έχουμε τον Ιούνιο» λέει στο insider.gr o Λάμπρος Μαριόλης, ΓΓ της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν, οι κινηματογράφοι μπορούν να λειτουργούν με πληρότητα 70% με ανοιχτά τα κυλικεία αλλά χωρίς διάλειμμα στην ταινία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μαριόλη στους περισσότερους κινηματογράφους τις πρώτες μέρες η πληρότητα δεν φτάνει ούτε στο 50%.

Κλειστοί αρκετοί κινηματογράφοι στην επαρχία

Αρκετοί θερινοί κινηματογράφοι, κυρίως στην επαρχία και λιγότερο στην Αθήνα, επέλεξαν φέτος να μείνουν κλειστοί.

Όπως λέει ο κ. Μαριόλης, πολλοί ιδιοκτήτες ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές, περιμένουν το επόμενο διάστημα να λειτουργήσει η αγορά και να αυξηθεί η προσέλευση των επισκεπτών και τότε ενδεχομένως να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Παράλληλα οι επιχειρηματίες του κλάδου αναμένουν εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και κυρίως τι θα γίνει με το θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων.

Άλλωστε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΓΓ της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών η ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος την περίοδο του lockdown είναι τέτοια που σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο η πτώση του τζίρου για όλο το έτος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 50% συγκριτικά με πέρσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider