Έρευνα ΣΒΕ: Το 90% των μεταποιητικών επιχειρήσεων πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα ΣΒΕ: Το 90% των μεταποιητικών επιχειρήσεων πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού
ΣΒΕ θεωρεί ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει λάβει έγκαιρα τα σωστά μέτρα.

Επιβεβαίωση των προβλέψεων για μείωση κύκλου εργασιών και ετήσιας κερδοφορίας, καταγράφονται σε επικαιροποίηση της έρευνας του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος» (ΣΒΕ) για τις επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19 που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το 90% των μεταποιητικών επιχειρήσεων δηλώνει ότι πλήττεται (άμεσα ή έμμεσα) από την επιδημία του κορονοϊού, ενώ η πτώση του κύκλου εργασιών για την περιφερειακή βιομηχανία σε ετήσια βάση αναμένεται να είναι κατά μέσον όρο μεγαλύτερη από 60%.

Ο ΣΒΕ θεωρεί ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει λάβει έγκαιρα τα σωστά μέτρα για την έμπρακτη ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας και της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Η έκδοση των «Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου» (ΠΝΠ) εκδόθηκαν έγκαιρα, καλύπτοντας η καθεμία τη χρονική στιγμή δημοσίευσής τους τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου. Πέραν όλων των θετικών διατάξεων, ο ΣΒΕ σημειώνει ιδιαίτερα τη διεύρυνση του καταλόγου των ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται, που πλέον περιλαμβάνει τη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider