Σε συζητήσεις για Renault και Fiat για ενδεχόμενη συγχώνευση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε συζητήσεις για Renault και Fiat για ενδεχόμενη συγχώνευση
Την Δευτέρα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Renault.

Σε συζητήσεις βρίσκονται δύο από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, η Fiat Crysler και η Renault για μια εταιρική συμφωνία με την οποία και οι δύο θα αντιμετώπιζαν τις αδυναμίες τους.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters το διοικητικό συμβούλιο της Renault θα συνεδριάσει στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι δύο εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο η στρατηγική συνεργασία η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει και σε συγχώνευση οποία συζητούν να καταλήξει σε συγχώνευση.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα Renault διατηρεί στρατηγική συνεργασία με την ιαπωνική Nissan, ωστόσο οι σχέσεις των δύο πλευρών επιδεινώθηκαν τους τελευταίους μήενς μετά και τη σύλληψη του τέως επικεφαλής τους Κάρλος Γκοσν.

Η πίεση για συγχωνεύσεις μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανίων έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει γενικότερα ο κλάδος όπως η θέσπιση αυστηρότερων κανονισμών για τις εκπομπές και την ανάπτυξη δαπανηρών νέων τεχνολογιών για τα συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider