Έλον Μασκ: Κατέθεσε μήνυση κατά της αμερικανικής αεροπορίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Κατέθεσε μήνυση κατά της αμερικανικής αεροπορίας
Όπως τόνισε στην μηνυτήρια αναφορά της, η Space Exploration Technologies Corp, τα βραβεία δόθηκαν σε τρεις εταιρείες που όμως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Μήνυση κατά της αμερικανικής αεροπορίας κατέθεσε ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος την κατηγορεί για αθέτηση όρων σε δημόσιο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της SpaceX, η αμερικανική αεροπορία παρέβλεψε την αίτηση της εταιρείας του και έδωσε βραβείο οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 2,3 δισ. δολαρίων σε τρεις καταστευαστές πυραύλων, για πυραύλους που ακόμα δεν είχαν κατασκευαστεί και δεν είχαν δοκιμαστεί σε πτήσεις.

Όπως τόνισε στην μηνυτήρια αναφορά της η Space Exploration Technologies Corp, τα βραβεία δόθηκαν σε τρεις εταιρείες που όμως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και δεν θα μπορούσαν να τηρήσουν το χρονικό πλαίσιο που ορίζει ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με το Business Insider, η SpaceX ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα του και να υποχρεώσει την αμερικανική αεροπορία να ξανά ανοίξει το διαγωνισμό, λαμβάνοντας υπόψην του αυτή τη φορά και την αίτηση της SpaceX για το οικονομικό βραβείο.

Πρόκειται για διαγωνισμό του υπουργείου Αμύνης με σκοπό να διασφαλιστεί η συνεχής παρουσία του στρατού στο διάστημα και να καταστεί εφικτό η ανεξαρτησία του από τις -ρωσικής κατασκευής- μηχανές τύπου RD-180.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η SpaceX μηνύει την αμερικανική κυβέρνηση για αντικανονικές διαδικασίες σε δημόσιους διαγωνισμούς. Το ίδιο είχε κάνει το 2014 και πάλι εναντίον της αμερικανικής αεροπορίας. Το αίτημα της τότε έγινε δεκτό από το δικαστήριο με αποτέλεσμα ο κλειστού τύπου διαγωνισμός για τη δημιουργία 36 πυραύλων να ανοίξει και για άλλους υποψηφίους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider