Αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο «ανταγωνιστή» του στην Ινδία έρχεται ο Τζεφ Μπέζος και η Amazon και δεν είναι άλλος από τον πλουσιότερο άντρα στην Ασία.

Πρόκειται για τον Μουκές Αμπάνι, τον πρόεδρο της Reliance Industries, ο οποίος αναμένεται να εγκαινιάσει σύντομα τη νέα πλατρφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας υπό το όνομα Reliance Retail. Σκοπός του νέου εγχειρήματος είναι να ανταγωνιστεί με την Amazon του Τζεφ Μπέζος και την Flipkart της Walmart στην Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.

Η Reliance είναι μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες της Ινδίας, με συνεχώς αυξανόμενη εμπορική παρουσία στην Ινδία, μια αγορά που κυριαρχούν τα μικρά φυσικά καταστήματα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στόχος του Αμπάνι είναι να δημιουργήσει μια online αγορά, παρόμοια με αυτή της Alibaba, η οποία θα επιτρέψει στους εμπόρους που δεν έχουν ηλεκτρονικές πλατφόρμες να πωλούν τα προϊόντα τους στο internet. 

Με 500 εκατ. χρήστες στο internet και με ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης 30% στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η Morgan Stanley εκτιμά πως το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ινδία θα φτάσει τα 200 δισ. δολάρια μέχρι το 2027.