Το μέλλον του fast food είναι... vegan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το μέλλον του fast food είναι... vegan
Το γρήγορο φαγητό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι μόνο μπέργκερ και τηγανητές πατάτες.

Το «μέλλον» στις αλυσίδες του γρήγορου φαγητού κάνει στροφή και πλέον δίνει περισσότερη σημασία στα χορτοφαγικά ή vegan γεύματα.

Αυτό δείχνει τουλάχιστον η επένδυση ύψους 15 εκατ. δολαρίων του Ντάνι Μέγιερ, του ιδρυτή του Shake Shack.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες γρήγορου φαγητού στις ΗΠΑ, επένδυσε το γενναίο αυτό κεφάλαιο στην αλυσίδα εστιατορίων γρήγορης εστίασης Dig Inn, τα οποία εξειδικεύονται σε vegetarian και vegan μενού, σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και η Βοστώνη.

Σύμφωνα με το MarketWatch, με το κεφάλαιο της επένδυσης θα χρηματοδοτηθούν 10 νέα εστιατόρια γρήγορης εστίασης στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και τη Φιλαδέλφεια, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν το 2019.

Στην επένδυση, επίσης, περιλαμβάνεται η επέκταση της υπηρεσίας delivery, ένα νέο – συμβατικό – εστιατόριο στο Μανχάταν και η πρόσληψη / εκπαίδευση 300 νέων εργαζομένων, σύμφωνα με τον Άνταμ Έσκιν, τον ιδρυτή του Dig Inn.

Η επιλογή του ταχυφαγείου να προσφέρει ένα – κυρίως – χορτοφαγικό μενού, με λίγες ή καθόλου επιλογές σε κρέας και ψάρια, εναρμονίζεται με τις νέες τάσεις της εποχής, των vegetarian και των vegan. Για τον επιχειρηματία αυτό – συνήθως – σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος, καθώς οι πελάτες των καταστημάτων αυτών είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν υψηλότερο αντίτιμο για μια «πιο υγιεινή» επιλογή, αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας από το Pollock Communications και το Today’s Dietitian.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, φρέσκα συστατικά χωρίς πολλά λιπαρά, είναι αυτό που ζητούν πλέον οι καταναλωτές, καθώς η αγορά αλλάζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider