Μπόλαρης: Τα καρτέλ γάλακτος «θεριεύουν»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόλαρης: Τα καρτέλ γάλακτος «θεριεύουν»

Τα καρτέλ γάλακτος εξακολουθούν να υπάρχουν, παραδέχτηκε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σοβαρό γεγονός για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας το ότι τεράστιες ποσότητες αδιάθετου γάλακτος που εισάγονται από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, σε πολύ χαμηλές τιμές και χωρίς έλεγχο στα τελωνεία.

«Τα καρτέλ γάλακτος υπάρχουν και όπως είπε και η γοργόνα θεριεύουν και τον κόσμο κυριεύουν» δήλωσε ο κ. Μπόλαρης στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα επανέφερε στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή το αίτημα για να αναγραφή της χώρας προέλευσης στις συσκευασίες γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Όπως εξήγησε, το σύστημα «Άρτεμις», μέσω του οποίου ελέγχονται οι εισκομίσεις γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες και τις μεταποιητικές τυροκομικές μονάδες, δεν είναι συνδεδεμένο με τα τελωνεία της χώρας, με αποτέλεσμα –όπως επισήμανε– να εισρέουν στην ελληνική αγορά «λίμνες» γάλακτος από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες παραμένουν αδιάθετες εξαιτίας του εμπάργκο προϊόντων προς τη Ρωσία.

«Ευρωπαϊκές χώρες το στέλνουν στην Ελλάδα σε τιμές που είναι κάτω από το μισό της τιμής του ελληνικού γάλακτος» τόνισε ο κ. Μπόλαρης και πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος για να «σωθεί» η ελληνική γαλακτοπαραγωγή είναι η αναγραφή της προέλευσης, με δεδομένο ότι το ελληνικό γάλα υπερέχει σε ποιότητα, έναντι του εισαγόμενου.

Αναφερόμενος εξάλλου στην ΕΒΖ, είπε πως είναι σαφές ότι θα πρέπει να οριστεί νέα διοίκηση και επισήμανε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι βιώσιμη αν γίνουν οι σωστές κινήσεις. «Είμαι βέβαιος ότι οι σωστές κινήσεις μπορούν να γίνουν και πρέπει να γίνουν και θα το συζητήσουμε τις επόμενες μέρες ή βδομάδες το ζήτημα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider