Στα χέρια πιάστηκαν για ακόμη μια φορά οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα.

Η ένταση μεταξύ του προεδρείου της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οδήγησε σε σπρωξίματα και φωνές, λίγες μόλις ημέρες μετά τα επεισόδια της Καλαμάτας που οδήγησαν στην ακύρωση του 37ου Συνεδρίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κατηγόρησε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς, αποκαλώντας τους «συνδικαλιστική μαφία», ενώ ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης τους αποκάλεσε «φασίστες».

Η συνεδρίαση έληξε με την έγκριση της εισήγησης του προεδρείου για διεξαγωγή νέου συνεδρίου στις 4 Απριλίου. Τον προσδιορισμό του τόπου θα αποφασίσει εντός των επόμενων ημερών η Εκτελεστική Επιτροπή.    

«Παρά τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις κατά εκλεγμένων μελών της ΓΣΕΕ, τις ύβρεις και την προσπάθεια παρεμπόδισης της σημερινής συνεδρίασης της Διοίκησης της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, η Ολομέλεια έλαβε απόφαση για επανενεργοποίηση των διαδικασιών για την διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στις 4 Απριλίου 2019», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

«Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε δημοσιογράφους (στους οποίους το
τελευταίο διάστημα το ΠΑΜΕ κάνει αλλεπάλληλες συστάσεις για να βλέπουν εκείνα
που αυτό επιθυμεί) τα στελέχη του απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν θέλουν καμία
δημοκρατική διαδικασία, αλλά ότι «αγωνίζονται» για διορισμένη Διοίκηση στη ΓΣΕΕ. Οι απειλές για τη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου βαραίνουν εκείνους που την
εκτοξεύουν. Στη δημοκρατία, κάτι που ξεχνά το ΠΑΜΕ, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η
πλειοψηφία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.