Ετοιμάζει αλλαγές στο Facebook ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ετοιμάζει αλλαγές στο Facebook ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Έμφαση στην ιδιωτικότητα και στην ανταλλαγή ασφαλών και κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ανάμεσα στους χρήστες.

Έτοιμος να κάνει ριζικές αλλαγές στο Facebook εμφανίζεται ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος παρουσίασε το νέο φιλόδοξο όραμα του για το μέλλον του κοινωνικού μέσου.

Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook είπε πως θέλει το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να δώσει έμφαση όχι τόσο στη λειτουργία του ως μια ανοιχτή πλατφόρμα, αλλά στην ιδιωτικότητα και στην ανταλλαγή ασφαλών και κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ανάμεσα στους χρήστες.

Η νέα στρατηγική που αναμένεται να «υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια» έρχεται μετά από σκάνδαλα και σκληρές κριτικές για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, την παραπληροφόρηση τους και την έκθεση τους σε κάθε είδους εγχώρια και ξένη προπαγάνδα.

Όπως αναφέρει o Guardian, οι αναλυτές «βλέπουν» σε αυτή την κίνηση, την προσπάθεια της εταιρείας να προκαταλάβει τις επερχόμενες ρυθμίσεις που ετοιμάζονται να επιβάλουν ορισμένες κυβερνήσεις στο Facebook. Στόχος του είναι η επικοινωνία μεταξύ των χρηστών να είναι πια δυνατή ανάμεσα σε μικρές ιδιωτικές ομάδες, ενώ και τα δεδομένα των χρηστών δεν θα διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider