Οι μετοχές της Tupperware «βυθίστηκαν» κατά 27,4% στη συνεδρίαση της Wall Street την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 14% και πως τα μερίσματα πρόκειται να μειωθούν κατά 60%.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,33 δολ. ανά μετοχή για έσοδα 505,9 εκατ. δολ.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη ανά μετοχή στα 1,33 δολ. και τα έσοδα στα 543 εκατ. δολ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μέρισμα τριμήνου στα 27 σεντς τη μετοχή, πέφτοντας πολύ χαμηλότερα από το προηγούμενο μέρισμα των 68 σεντς.

«Ενώ επιτύχαμε τις προσδοκίες μας αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή, οι πωλήσεις μας και τα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο δεν ήταν τα αναμενόμενα, οδηγώντας στην επιθυμία μας για επιτάχυνση της επιχειρηματικής μας μεταμόρφωσης, ώστε να κεφαλοποιηθεί η στρατηγική μας για παγκόσμια ανάπτυξη», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος, Τρίσια Στίτζελ. 

«Προκειμένου να επιβάλλουμε μια πιο επιθετική επένδυση στην αναπτυξιακή μας στρατηγική κι ενδεχομένως να χρηματοδοτήσουμε την επαναγορά μετοχών, πήραμε την απόφαση να ανασυντάξουμε 80 εκατ. δολ., που προηγούμενα είχαν καταβληθεί στα τριμηνιαία μερίσματα»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Tupperware ήταν ο μεγαλύτερος «χαμένος» του δείκτη Dow Jones, την Τετάρτη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 12% στις πωλήσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μια πτώσης 5% στις ευρωπαϊκές αναδυόμενες αγορές και 15% στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές έπεσαν κατά 16%, με την Ινδία να σημειώνει πτώση 45% και 41% στην Ινδονησία.

Τέλος, οι πωλήσεις για τη Βόρεια Αμερική σημείωσαν μείωση 7% σε σύγκριση με πέρσι.