Στα «ύψη» τα κέρδη της Shell - Άλμα 30% στα κέρδη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «ύψη» τα κέρδη της Shell - Άλμα 30% στα κέρδη
Άλμα πάνω από 30% για τα κέρδη της Shell.

Τα ισχυρότερα οικονομικά αποτελέσματα μέσα σε τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε η Shell με τα κέρδη της ενεργειακής εταιρείας να έχουν καταγράψει άνοδο πάνω από 30% κατά το δ’ τρίμηνο.

Ο αγγλο-ολλανδός γίγαντας ανακοίνωσε κέρδη ύψους 21,4 δισ. Δολαρίων για το περασμένο έτος, καταγράφοντας «άλμα» ύψους 36% από τα κέρδη της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου το 2017, τα οποία είχαν διαμορφωθεί στα 15,8 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ήταν κατά το ένα τρίτο υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά ήταν σχεδόν αμετάβλητα από το προηγούμενο τρίμηνο, εν μέρει λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου στα τέλη του περασμένου έτους.

Οι μετοχές της επιχείρησης κατέγραψαν επίσης άνοδο κατά 3,7% στις πρώτες συναλλαγές το πρωί της Πέμπτης.

Οι ισχυρές επιδόσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο οφείλονταν στις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και στη μεγαλύτερη συμβολή που καταγράφτηκε από το εμπόριο αργού πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Τα ισχυρά αποτελέσματα της Shell θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη στη στρατηγική της εταιρείας για την τόνωση της ρευστότητας εστιάζοντας στις επιχειρήσεις υψηλού περιθωρίου όπως το πετρέλαιο βαθέων υδάτων και το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

«Εκπληρώσαμε τις υποσχέσεις μας για το έτος, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του προγράμματος εκχώρησης 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την έναρξη βασικών αναπτυξιακών έργων, διατηρώντας παράλληλα την πειθαρχία στις επενδύσεις κεφαλαίου», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider