ΣΕΒ: Να αποφευχθούν οι υπερβολές στη φορολογία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΕΒ: Να αποφευχθούν οι υπερβολές στη φορολογία

Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας σήμερα, στο διεθνές συνέδριο του Economist στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι η χώρα μας αλλάζει σταδιακά και παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο κ. Φέσσας επεσήμανε, παράλληλα, την ανάγκη για γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής, ζητώντας να αποφευχθούν υπερβολές σε φορολογικά μέτρα, που θα βαθύνουν περισσότερο την ύφεση.

Σημείωσε ότι η χώρα μας σταδιακά κατάφερε να πλησιάσει σε όρους ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν και έχει ακόμη αρκετό δρόμο να καλύψει, ενώ υπογράμμισε ότι «οι σημερινές αξίες (assets) στη χώρα μας είναι σημαντικά υποτιμημένες». Ο κ. Φέσσας κάλεσε τους ξένους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες στους τομείς του τουρισμού, των logistics, της μεταποίησης τροφίμων, των τεχνολογιών πληροφορικής, των φαρμάκων, των μεταλλικών προϊόντων, της οικονομίας υπηρεσιών που απευθύνεται στην τρίτη ηλικία (silver economy), σημειώνοντας ότι οι παραπάνω τομείς της ελληνικής οικονομίας υπόσχονται σημαντικές υπεραξίες σε εκείνους τους επενδυτές που πρώτοι θα τολμήσουν να επενδύσουν. «Αυτό που λείπει», είπε, «είναι η εμπιστοσύνη και η προσδοκία για βιώσιμη ανάπτυξη. Μόλις επιστρέψει η εμπιστοσύνη, η Ελλάδα θα ανακάμψει, καθώς το μέλλον και οι προοπτικές της συνδέονται με τα ευρύτερα γεωπολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα της Ευρώπης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, τέλος, στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο, όπως είπε, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider