Συνεχίζουν την κατάληψη της ΕΒΖ οι τευτλοπαραγωγοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζουν την κατάληψη της ΕΒΖ οι τευτλοπαραγωγοί

Για δεύτερη ημέρα σήμερα συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στο Πλατύ οι τευτλοπαραγωγοί των νομών Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου τους για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκη Πίππα, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Είμαστε οι καλύτεροι επενδυτές για την Ελλάδα και μας απαξιώνουν διαρκώς».

Καταλήψεις πραγματοποιούν τευτλοπαραγωγοί και στα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα. Τα μπλόκα στις εισόδους γίνονται με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Ο κ. Πίππας επανέλαβε: «Φορτηγά μπαίνουν στα εργοστάσια, αλλά δεν πρόκειται να βγει ούτε ένα, μέχρι να πληρωθούμε τα 8 εκατ. ευρώ που μας οφείλουν για την καμπάνια του 2015, όπως και τα ποσά που μας οφείλουν μέσω του κοινοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013».

Υπενθυμίζεται ότι στις διεκδικήσεις των τευτλοπαραγωγών της χώρας εντάσσεται και το αίτημα της αποπληρωμής τους, έστω και ως αποζημίωση, για τη φετινή σπορά τεύτλων, που ανέρχεται σε 45.000 στρέμματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider