Σπάει ρεκόρ η Disney: Πάνω από 7 δισ. δολάρια τα έσοδά της για το 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπάει ρεκόρ η Disney: Πάνω από 7 δισ. δολάρια τα έσοδά της για το 2018
Η δεύτερη καλύτερη χρονιά στην ιστορία της εταιρείας και η τρίτη καλύτερη στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η μεγάλη εμπορική επιτυχία του «Black Panther», των «Avengers» και της σειράς «Πόλεμος των Άστρων» εκτόξευσαν για μία ακόμη χρονιά τα έσοδα της Disney, που ξεπέρασαν τα 7 δισ. δολάρια για το 2018.

«Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία ενός κινηματογραφικού στούντιο που ξεπέρασε το όριο των 7 δισ. δολαρίων, μετά το ρεκόρ που είχε σημειώσει η Disney το 2016 με 7,6 δισ. έσοδα», ανακοίνωσε η εταιρία που εδρεύει στην Καλιφόρνια. «Τα έσοδα για τα στούντιο Disney από τις πωλήσεις εισιτηρίων διεθνώς υπολογίζονταν στα 4,069 δισ. δολάρια στις 9 Δεκεμβρίου, κάτι που συνιστά τη δεύτερη καλύτερη χρονιά μας και την τρίτη καλύτερη στην ιστορία του κινηματογράφου».

Τα έσοδά της αναμένεται να εκτοξευθούν ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες του 2018 όταν θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αίθουσες, στις 19 Δεκεμβρίου, «Η επιστροφή της Μέρι Πόπινς».

«Μέχρι σήμερα, τέσσερις από τις οκτώ καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν φέτος βγήκαν από τα στούντιο Walt Disney», εκ των οποίων δυο είναι στην κορυφή των πιο πετυχημένων ταινιών, σύμφωνα με την εταιρία. Πρόκειται για την «Avengers: Infinity War» (2 δισ. δολάρια), παραγωγής της θυγατρικής Marvel, και ακολουθεί το «Black Panther» (1,35 δισ. δολάρια).

Το «Indestructibles 2», παραγωγής της Pixar, άλλης θυγατρικής της Disney, που συγκέντρωσε 1,24 δισ. δολάρια, το «Αnt-man and the Wasp» το «Solo: A Star Wars Story» και το «Ralph 2.0», παραμένουν στην κορυφή του βορειοαμερικανικού box office για τρίτη συνεχή εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider