Έξι μεγάλες διακρίσεις έλαβε η ΑΜΦΙΓΑΛ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξι μεγάλες διακρίσεις έλαβε η ΑΜΦΙΓΑΛ
Η «Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τυροκομικά γεγονότα.

Έξι μεγάλες διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στο ενεργητικό της ΑΜΦΙΓΑΛ και των τυροκομικών της προϊόντων, τα οποία ξεχώρισαν στη 2η αξιολόγηση ελληνικών τυριών, που διεξήχθη στα πλαίσια της 5ης Diary Expo 2018, την πρώτη, εξειδικευμένη έκθεση για τη γαλακτοκομία και την τυροκομία.

Συγκεκριμένα, η κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. της ΑΜΦΙΓΑΛ, ξεχώρισε στην κατηγορία «Σκληρά Τυριά», η οποία χάρη στα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, την εξαίσια γεύση και την ανώτερη ποιότητά της, «γοήτευσε» τους κριτές και αναδείχθηκε νικήτρια της πρώτης θέσης. Στην ίδια κατηγορία με χρυσό βραβείο διακρίθηκε το πεκορίνο, ενώ το χάλκινο απέσπασε το Κεφαλοτύρι.

Στην κατηγορία «Λευκά Τυριά Άλμης» η Φέτα Π.Ο.Π της ΑΜΦΙΓΑΛ, διακρίθηκε με χάλκινο. Στην κατηγορία «Ημίσκληρα Τυριά» η γραβιέρα Αμφιλοχίας ΑΜΦΙΓΑΛ κατέκτησε το αργυρό, ενώ το τσαλαφούτι έλαβε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Λοιπά Τυριά».

Η «Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τυροκομικά γεγονότα, στην οποία συμμετέχουν Έλληνες παραγωγοί τυροκομικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, έγινε από κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ακαδημαϊκούς και έμπειρους επαγγελματίες με βαθιά γνώση των ελληνικών τυροκομικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider