Antenna: Φεύγει από Σερβία, πάει Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρωσία, Βουλγαρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Antenna: Φεύγει από Σερβία, πάει Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρωσία, Βουλγαρία
Tα επιχειρηματικά πλάνα του προέδρου του Ομίλου Antenna, Θοδωρή Κυριακού.

Η είδηση για την πώληση των εταιρειών του Θοδωρή Κυριακού και τοu ομίλου Ant1 σε Σερβία και Μαυροβούνιο δημιουργεί ερωτηματικά αναφορικά με τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης επιχειρηματικής κίνησης.

Ο ισχυρός άνδρας του καναλιού του Αμαρουσίου κατάφερε με την προαναφερθείσα κίνησή του να εξασφαλίσει το ποσό των 180 εκατομμυρίων ευρώ, πουλώντας δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό στη Σερβία, αλλά και ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και ένα ραδιοφωνικό σταθμό στο Μαυροβούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται καθαρά για ένα στρατηγικό πλάνο του επιχειρηματία των media που έχει εφαρμόσει ξανά στο παρελθόν με το δίκτυο Nova Television στη Βουλγαρία. Ο «ανήσυχος» και πάντα ευρηματικός κ. Κυριακού αγοράζει επιχειρήσεις media σε χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης, τις «μεγεθύνει» για να τις πουλήσει σε υψηλότερη τιμή από εκείνη που τις είχε αποκτήσει.

Η πρόσφατη δήλωσή του, άλλωστε, εμπεριέχει την εν λόγω φιλοσοφία και κάνει ευδιάκριτο το ότι πέτυχε το στόχο του. «Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύξαμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Η δυναμική παρουσία μας σε αυτές τις χώρες, όλα αυτά τα χρόνια και η επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση των δικτύων μας αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Θοδωρής Κυριακού, μάλιστα, ετοιμάζεται για επενδύσεις σε Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρωσία, Βουλγαρία και σε δυο ακόμα επιχειρήσεις των μίντια στην Αμερική, συνεχίζοντας το business plan του.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας έχει «χτυπήσει» με δύο ενδιαφέρουσες κινήσεις την εγχώρια αγορά των media, η μία εκ των οποίων αφορά στην απόκτηση του ελέγχου της Forthnet, με στόχο τη Nova. Η υπόθεση για το παραπάνω έχει πάρει εδώ και καιρό το δρόμο της και έχει κατατεθεί προσφορά, στην οποία ο καναλάρχης προτείνει επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στη Forthnet και «κούρεμα» των δανείων κατά 70%.

Στο επιχειρηματικό του πλάνο, βέβαια, είναι γνωστό ότι φιγουράρει και το σχέδιο για την απόκτηση της ταινιοθήκης του Mega, του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού, στο οποίο έχει πέσει μαύρο από τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Ο Στρατής Λιαρέλης, ένα από τα κορυφαία στελέχη του καναλιού του Αμαρουσίου, σε ανυποψίαστη στιγμή και μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, είχε παραδεχθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ταινιοθήκη του σταθμού, η οποία αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό μέσω της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider