Στην Tesla δουλεύουν και στην αργία των Ευχαριστιών για να πιάσουν την παραγωγή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Tesla δουλεύουν και στην αργία των Ευχαριστιών για να πιάσουν την παραγωγή
Ο στόχος του Μασκ για 7.000 Model 3 την εβδομάδα θα αφήσει κάποιους υπαλλήλους της Tesla χωρίς γαλοπούλα.

Το τεράστιο εργοστάσιο της Tesla, Gigafactory, θα παραμείνει ανοιχτό κατά την αμερικανική εθνική αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, με τον τεχνολογικό κολοσσό να προσπαθεί να πιάσει το στόχο που έθεσε ο Έλον Μασκ για την παραγωγή 7.000 Tesla Model 3 ανά εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα email εσωτερικής εταιρικής επικοινωνίας, οι περισσότεροι υπάλληλοι του εργοστασίου θα είναι σε θέση να γιορτάσουν τις Ευχαριστίες, ωστόσο κάποιοι άλλοι που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς της παραγωγής θα χρειαστεί να εργαστούν.

Σύμφωνα με την εσωτερική επικοινωνία, όσοι εργαστούν θα λάβουν 8 ώρες υπερωριακής αμοιβής, επιπροσθέτως του κανονικού τους ημερομισθίου.

Ωστόσο, όπως δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της Tesla, δεν αληθεύει ότι η εργασία κατά τη συγκεκριμένη αργία γίνεται για να επιτευχθεί ο στόχος της παραγωγής, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ήδη υπάρχουσες βάρδιες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στις 15 Νοεμβρίου ο Μασκ είχε στείλει email στους υπαλλήλους του, τονίζοντας τη σημασία του να αυξηθεί η παραγωγή κατά 1000 μονάδες εβδομαδιαίως, ώστε οι αγοραστές να πάρουν στα χέρια τους πριν το τέλος του έτους το όχημα που αγόρασαν, αλλά και η Tesla να καταγράψει ένα θετικό τέταρτο τρίμηνο.

Σε ένα άλλο email, ο ιδρυτής της Tesla ανέφερε στους υπαλλήλους του ότι στις 27 και 28 Νοεμβρίου θα περπατούσε ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής του Model 3 ώστε να σιγουρευτεί ότι από κάθε στάδιο περνούν 50 οχήματα την ώρα, ανεβάζοντας την ημερήσια παραγωγή στα 1000 οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider