Ιράν: «Πιθανή» η κατάρρευση του OPEC

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν: «Πιθανή» η κατάρρευση του OPEC
Σε ενέργειες ορισμένων μελών του διεθνούς οργανισμού αποδίδει την «πιθανή» κατάρρευση του OPEC ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν.

Βολές εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φαίνεται πως εξαπέλυσε ο Μπιζάν Ζανγκάνε, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, σε πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε πως ο οργανισμός των 14 κρατών, OPEC, είναι πιθανό να καταρρεύσει.

Η δήλωση έρχεται μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ να αυξήσουν τις -σχετικές με το πετρέλαιο - ποινές κατά του Ιράν, και την αναφορά του εκπροσώπου του Λευκκού Οίκου πως οι Σαουδάραβες και τα Εμιράτα θα συνεργαστούν με τις ΗΠΑ.

«Το Ιράν είναι μέλος του OPEC και αν ορισμένα μέλη του OPEC θέλουν να απειλήσουν και να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Ιράν, θα πρέπει να περιμένουν και την ανάλογη απάντησ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπιζάν Ζανγκάνε, μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα του OPEC, Μοχάμεντ Μπαρκίντο.

«Τόνισα στον κύριο Μπαρκίντο πως ο OPEC απειλείται από ορισμένα μέλη και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε κατάρρευση».

Να θυμίσουμε πως οι ΗΠΑ διαμήνυσαν, την προηγούμενη εβδομάδα,σε όλα τα κράτη να αναστείλλουν τις εισαγωγές από την Ισλαμική Δημοκρατία, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν συνέπειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider