Ξανθός για πρόσφυγες: Δεν υπάρχει υγειονομική βόμβα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανθός για πρόσφυγες: Δεν υπάρχει υγειονομική βόμβα

«Δεν τεκμηριώνεται η εικόνα μιας υγειονομικής βόμβας» διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, επιχειρώντας να περιορίσει τις ανησυχίες για πρόκληση υγειονομικών κινδύνων λόγω των προσφυγικών ροών. Μάλιστα, επικαλέστηκε τις σχετικές εκθέσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Κατσαφάδου, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι το επιδημιολογικό προφίλ των προσφύγων είναι το προφίλ του υγιούς μετανάστη και τόνισε ότι τα νοσήματα από τα οποία νοσούν περισσότερο οι πρόσφυγες είναι «νοσήματα της κοινότητας» καθώς και ότι τα κρούσματα επιδημιών είναι σποραδικά.

«Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο και δεν υπάρχουν μείζονες κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία» διαβεβαίωσε και - καθώς ο ερωτών βουλευτής είπε ότι δημιουργείται προβληματισμός στους πολίτες λόγω των ανοιχτών δομών - ο υπουργός υπογράμμισε πως ήδη έχουν ενισχυθεί οι δημόσιες δομές υγείας στα νησιά πρώτης υποδοχής των προσφύγων και το ίδιο θα συμβεί και στους υπό δημιουργία χώρους υποδοχής προσφύγων.

Μάλιστα ο κ. Ξανθός, είπε ότι «η υγειονομική πλευρά είναι η λιγότερο ανησυχητική πλευρά» του προσφυγικού προβλήματος, εξηγώντας πως «το μεγάλο πρόβλημα είναι οι κακές συνθήκες διαβίωσης, στέγης και διατροφής και βεβαίως προσωπικής υγιεινής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider