Απεργία ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ – ΟΤΑ την Τετάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απεργία ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ – ΟΤΑ την Τετάρτη
Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 14 Νοεμβρίου προχώρησε η ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 14 Νοεμβρίου προχώρησε η ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Αίτημα της ΑΔΕΔΥ οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και «να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας».

Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισαν και οι γιατροί και νοσηλευτές, με αποτέλεσμα οι δημόσιες δομές Υγείας να λειτουργήσουν την Τετάρτη με προσωπικό ασφαλείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μεταξύ άλλων ζητά το σύνολο των αναδρομικών και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας «να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών».

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να δώσουν μαζικά και ενωτικά το παρών στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί της Τετάρτης, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει και η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. ΤΩΡΑ Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα άρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό και θα υπολογίζει τη διετία 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση της ελαστικής, και εκ περιτροπής εργασίας. Όχι στην ανακύκλωση των ανέργων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  • ΚΑΤΩ τα χέρια από Βαρέα – Ανθυγιεινά. Επέκταση, αύξηση και όχι περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, Να δοθούν ΤΩΡΑ τα Μισθολογικά κλιμάκια που προβλέπονται από το Ν. 3660/2008 και έχουν παγώσει με τα μνημόνια, στους εργαζόμενους που έχουν συμπλήρωση 5,10,15 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους.
  • Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας (ΟΑΕΔ).
    Να αμείβονται με τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στους Δήμους.
    Nα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα εργασίας.
    Να καταβάλλεται επίδομα ανεργίας για το διάστημα της ανεργίας.
  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider