Ευρωπαϊκό ένταλμα για τον Λεωνίδα Μπόμπολα ζητά η Κύπρος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκό ένταλμα για τον Λεωνίδα Μπόμπολα ζητά η Κύπρος

Οδηγίες για άμεση έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του προέδρου της εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα, έδωσε ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, όπως δήλωσε εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο κ. Κληρίδης διέψευσε ότι ο κ. Μπόμπολας θέτει όρους προκειμένου να έρθει και να παραδοθεί στην Κύπρο. «Ουδεμία συναλλαγή γίνεται με τον ύποπτο» ανέφερε.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», η ανακριτική ομάδα συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες της για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής υπολειμμάτων Κόσιης. Για την ίδια υπόθεση οι ανακριτικές αρχές προχωρούν στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και εναντίον του επίσης Ελληνα Θεοφάνη Λώλου, Διευθυντή της εταιρείας μελετών ENVIROPLAN, ο οποίος ορίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών να επιβλέπει τα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

«Το παζλ των ερευνών φαίνεται να συμπληρώνεται, μετά τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Helector Αθανάσιου Κατρή, αλλά και την κατάθεση του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα. Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και του πρώην ΓΔ του ΣΑΠΑ Ευτύχιου Μαλληκίδη, ο οποίος ήδη εκτίει εξαετή ποινή φυλάκισης», σημειώνει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider