Μάρδας: Δεν μετανιώνω για αυτά που είπα για τους πρόσφυγες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάρδας: Δεν μετανιώνω για αυτά που είπα για τους πρόσφυγες

Διευκρινίσεις για τη δήλωση του ότι «όσοι πρόσφυγες μπορούν και θέλουν να επενδύσουν ποσά πάνω από 250.000 ευρώ στη χώρα μας θα τύχουν ειδικής μεταχείρισης» η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας το πρωί στον "Ant1".

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ισχυροί οικονομικά Σύροι που έχουν αφήσει τη χώρα τους, όμως δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε μια ασφαλή ευρωπαϊκή χώρα. «Ακόμα κι ο κόσμος που είχε πολλά χρήματα στη Συρία δεν μπόρεσε να φύγει, επειδή δεν πήρε τη βίζα που ήθελε. Πολλοί έχουν βρεθεί στην Τουρκία, χωρίς να έχουν μπορέσει να πάρει μαζί τα χρήματά τους» είπε και διευκρίνισε ότι, δεν αναφέρεται σε όλους τους πρόσφυγες.

«Δεν λέω εγώ ότι είχαν πολλά χρήματα κάποιοι μαζί τους», σημείωσε και διευκρίνισε ότι, «όταν ετοιμάζουμε μία εισήγηση δεν την κάνουμε έτσι, έχουμε κάνει την έρευνά μας, για το τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στα ακίνητα, αναφέρθηκε στη μορφή παραδείγματος» δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι , «δεν εισάγεται καμία μορφή διάκρισης. Έχουμε 50.000 άτομα που θα ακολουθήσουν μία διαδικασία.

Το θέμα που τέθηκε είναι ότι, αν υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν χρήματα για επένδυση, θα τα δούμε».

«Είναι λάθος η αντίληψη που γίνεται», σημείωσε αναφερόμενος στο κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε από τη δήλωσή του και υπογράμμισε ότι, είπε πως υπάρχει μια εισήγηση.

Ερωτηθείς αν μετάνιωσε για τη δήλωσή του, απάντησε ότι, «φυσικά και δεν το μετάνιωσε» και συμπλήρωσε ότι για το θέμα «υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε εμπειρία και στο βαθμό που μπορούμε να την εφαρμόσουμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider