Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σχεδιάζει να υψώσει η Βουλγαρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σχεδιάζει να υψώσει η Βουλγαρία

Έτοιμη να υψώσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα εμφανίζεται η Βουλγαρία, προκειμένου να βάλει φρένο στη μαζική εισροή προσφυγικών ροών, από τη στιγμή που είναι κλειστή η Βαλκανική Οδός.

«Η βασική απειλή έρχεται από τα ελληνικά σύνορα. Δεν υπάρχει προστασία» δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Boiko Borisov, την Παρασκευή, μιλώντας στο κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, o Bούλγαρος πρωθυπουργός επέρριψε εκ νέου ευθύνες προς την Ελλάδα, σημειώνοντας πως «η ανησυχία μας είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υιοθετήσει κανένα μέτραο κατά τους τελευταίους μήνες».

«Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε φράχτη, αν αυτό καταστεί αναγκαίο» διεμήνυσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, στους 49.560 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία των ελληνικών αρχών.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 4.680 άτομα, εκ των οποίων τα 2.465 παραμένουν στη Μυτιλήνη. Σημειώνεται ότι οι νέες αφίξεις έως τις 7.30 το πρωί ανέρχονταν μόλις σε 161.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής διαμένουν 13.872 άτομα και στην Κεντρική Ελλάδα 2.947 άτομα. Σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 12.000 άτομα, ενώ στο Χέρσο του Κιλκίς φιλοξενούνται 3.900 και στο Πολύκαστρο 3.515.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider