Ειδομένη: «Είμαστε πρόσφυγες, δεν είμαστε τρομοκράτες»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ειδομένη: «Είμαστε πρόσφυγες, δεν είμαστε τρομοκράτες»

«Εμείς είμαστε πρόσφυγες, δεν είμαστε τρομοκράτες», είναι ένα από τα μηνύματα που κυριαρχούν στα αυτοσχέδια πλακάτ των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στις σιδηροδρομικές γραμμές στην ουδέτερη ζώνη Ελλλάδας-ΠΓΔΜ και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Αν και οι περισσότεροι στον καταυλισμό της Ειδομένης πληροφορήθηκαν μάλλον αργά τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, όσοι το μάθαιναν «πάγωναν» στο άκουσμα της είδησης.

«Τώρα είναι που δεν θα μας θέλουν καθόλου στην Ευρώπη» δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόσφυγες από το Χαλέπι της Συρίας και μιλούν για έργο κάποιων που «μισούν τους πρόσφυγες».

Οι περισσότεροι πάντως πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ και περίπου έναν μήνα πλέον στον καταυλισμό της Ειδομένης, είχαν τα μάτια τους στραμμένα σήμερα, στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου εκατοντάδες άτομα συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τη διαμαρτυρία τους, με μόνο στόχο το άνοιγμα των συνόρων.

Μάλιστα, δύο άτομα προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούν, και παρά το γεγονός ότι κάποιοι έπεσαν πάνω τους για να σβήσουν τη φωτιά, υπέστησαν εγκαύματα και χρειάστηκε να διακομιστούν, ο ένας στο νοσοκομείο Κιλκίς και ο άλλος στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider