Αύριο οι υπογραφές για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύριο οι υπογραφές για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Αύριο αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία του δήμου Θεσσαλονίκης με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση της νέας παραλίας και των δημόσιων ακινήτων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, κατά πλειοψηφία, μετά την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση, το μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Στις περιοχές που θα περάσουν στη χρήση του δήμου Θεσσαλονίκης, για τα επόμενα 49 χρόνια, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το παραλιακό «φιλέτο» της ζώνης των ναυταθλητικών ομίλων, μια έκταση περίπου 19 στεμμάτων, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι στη συγκεκριμένη έκταση να υλοποιηθούν έργα ανάπλασης, ενώ, όσον αφορά τα δημόσια ακίνητα του παραλιακού μετώπου, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως «μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση των ακινήτων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider