Νέα καταδρομική επίθεση, με ομάδα 8-10 ατόμων, πραγματοποίησε γύρω στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής ο «Ρουβίκωνας», με στόχο το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέταξαν μπογιές και έριξαν τρικάκια με μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης. Κατά τις ίδιες πηγές, η Αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής ομάδας έκαναν γνωστό ότι η επίθεση έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στο «χωριό Khan al-Ahmar’s» το οποίο «είναι ένας μικρός βεδουίνικος οικισμός έξω από την Ιερουσαλήμ στην οδό ταχείας κυκλοφορίας προς Ιεριχώ. Έχει περίπου 200 κατοίκους. Όλοι τους πρόσφυγες από άλλες περιοχές της Παλαιστίνης που διώχθηκαν πριν χρόνια από το Ισραηλινό κράτος. Δεν έχουν ούτε ηλεκτρισμό, ούτε νερό, ούτε αποχετεύσεις, ούτε ίντερνετ. Το χωριό αυτό είναι περικυκλωμένο από Ισραηλινούς οικισμούς που όλο και αυξάνονται».

Σε άλλο σημείο του κειμένου κατηγορούν και το κράτος αλλά και προσωπικά τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. «Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο. Ο Κοτζιάς, ο κάθε Κοτζιάς, γίνεται συνυπεύθυνος με τον κάθε Νεντανιάχου. Στο όνομα του καθεστωτικού ρεαλισμού χτίζει συμμαχίες με τους ομοίους του. Στο όνομα του ρεαλισμού του κοινωνικού αγώνα τις πολεμάμε υπερασπίζοντας του ομοίους μας».

Την απερίφραστη καταδίκη τους για τη σημερινή επίθεση στο κτίριο του ΥΠΕΞ, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Σημειώνεται ότι περίπου δέκα μέλη της συλλογικότητας, σύμφωνα με την αστυνομία, έκαναν σήμερα το απόγευμα, στις 18:30, επίθεση με μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας.