Από 929 ευρώ οι μισθοί στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρίου

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από 929 ευρώ οι μισθοί στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρίου

Να παραμείνουν σταθεροί οι μισθοί των απασχολούμενων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρίου και το 2018 καθώς και να μην γίνουν απολύσεις, προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της διοίκησης της διοίκησης και του Σωματείου των εργαζομένων.

Ειδικότερα στην επιχειρησιακή σύμβαση η οποία έχει διάρκεια από 1/1/2018 μέχρι 31/12/2018 και αφορά 120 εργαζόμενους, προβλέπει την διατήρηση των μισθών στα ίδια επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί στο τέλος toy 2017. Για όλους τους εργαζόμενους προβλέπεται επίδομα γάμου (72 ευρώ) και επίδομα προϋπηρεσίας ανά τριετία (72 ευρώ).

Για τους επόπτες ο βασικός μισθός διαμορφώνεται στα 2.153 ευρώ, για τους βασικούς επόπτες στα 1,457 ευρώ, για τους υπαλλήλους ασφάλειας κυκλοφορίας στα 988 ευρώ, για τους υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών στα 929 ευρώ και για τους εισπράκτορες διοδίων στα 958 ευρώ.

Παράλληλα η εταιρεία δεσμεύεται για όλο το 2018 να μην προβεί σε καταγγελίες των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας αορίστους χρόνου, εκτός των περιπτώσεων απόλυσης λόγω διάπραξης ατασθαλιών ή απάτης ή συνδρομής άλλου σπουδαίου λόγου.

Να σημειωθεί ότι το κόστος διέλευσης σήμερα από τη Γέφυρα ανέρχεται στα 13,30 ευρώ, ανά διέλευση.

Ωστόσο οι χρήστες της Γέφυρας επιλέγουν τα τελευταία χρόνια, το ηλεκτρονικό διόδιο.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας «Αν έχεις επιβατηγό αυτοκίνητο, αντί για 13,30 ευρώ, κάνεις την πρώτη διέλευση με 10,60 ευρώ, από την 6η ως τη 10η έχεις τιμή φέρρυ και από την 11η είσαι ενάμισι ευρώ χαμηλότερα από την τιμή του φέρρυ. Αν περάσεις ακόμη περισσότερες φορές, η τιμή διέλευσης πέφτει ακόμη χαμηλότερα».

Όσον αφορά τα έσοδα που εισπράττει από τα διόδια η Γέφυρα, το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει σε χρηματοοικονομικά έξοδα με ποσοστό 48,14%, σε έξοδα λειτουργίας και συντήρησης το 28,14%, στους φόρους το 19,30% ενώ 2,65% είναι τα κέρδη της εταιρείας και τέλος το 1,77% πηγαίνει σε βελτιώσεις και προσθήκες. Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων της Γέφυρας πηγαίνει για συντήρηση και βελτίωση του έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider