Ξεκινούν οι μελέτες για τον Προαστιακό στη Δυτική Αττική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν οι μελέτες για τον Προαστιακό στη Δυτική Αττική

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη Δυτική Αττική που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήδη η ΕΡΓΟΣΕ ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις μελέτες επεκτάσεων του σιδηροδρόμου στην Δυτική Αττική, μέσω της επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής από το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αθηνών (ΣΚΑ) έως την Ελευσίνα. Το έργο ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η ΕΡΓΟΣΕ θα έχει την συνολική ευθύνη για την επίβλεψη όλων των μελετών που θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση από τα ΕΛ.ΠΕ., ενώ θα αναλάβει και το έργο κατασκευής.

Το έργο πέρα από την ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής, περιλαμβάνει και εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης, καθώς όπως εξηγεί ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας το εύρος της απαλλοτρίωσης του ΟΣΕ πέρα από τη σιδηροδρομική γραμμή φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 30 μέτρα. Έτσι βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ υπουργείου Υποδομών – ΕΛΠΕ-ΕΡΓΟΣΕ-Δήμου Ελευσίνας προβλέπεται να διαμορφωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι, χώροι ποδηλατοδρόμων παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή, αλλά και τα υφιστάμενα κτήρια. Ο προϋπολογισμός μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 27 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες για να καθοριστεί το ακριβές κόστος του έργου.

«Οι συνολικές δράσεις –που θα εξελίσσονται ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες για την ανάδειξη της Ελευσίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2020- συνθέτουν ένα εξαιρετικής σημασίας έργο το οποίο αφ’ ενός θα εκμεταλλευθεί υπάρχουσες υποδομές που για πολλά χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί και αφ’ ετέρου θα δώσει πνοή σε περιοχές με υποβαθμισμένες συγκοινωνίες που για χρόνια αισθάνονται αποκομμένες από την Ανατολική Αττική, καθώς και από το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider