Ενέδρα θανάτου στον Βασίλη Στεφανάκο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενέδρα θανάτου στον Βασίλη Στεφανάκο

Ενέδρα θανάτου έστησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Χαϊδάρι στον φερόμενο ως αρχηγό της ελληνικής μαφίας, Βασίλη Στεφανάκο. Η δολοφονία έγινε στο Παλατάκι Χαιδαρίου. Δύο δράστες πάνω σε λευκή μηχανή τον γάζωσαν με Καλάσνικοφ.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, πριν τον συλλάβουν τελικά τον Ιανουάριο του 2008: το ένα για την ηθική αυτουργία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (26/08/2006) στο Περιστέρι και το άλλο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Ο Στεφανάκος ή αλλιώς «αρχηγός του Χαϊδαρίου», είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην εντυπωσιακή απόδραση με ελικόπτερο του Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τον Δεκέμβριο του 2006 είχε καταδικαστεί επίσης σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού φέρεται να είχε επαφές με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», με τα οποία ανέπτυξε σχέσεις στενής φιλίας, όπως επιβεβαίωσαν και τα ίδια τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης σε παλιότερη ανακοίνωσή τους: «Τη φιλία αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δεν χωράει σε ταμπέλες «τρομοκρατών» ή «ποινικών» που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider