Ποιοι απαλλάσσονται από τα διόδια της Εγνατίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι απαλλάσσονται από τα διόδια της Εγνατίας

Οι άνεργοι αλλά και οι κάτοικοι των όμορων περιοχών απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια.

Σύμφωνα με την απόφαση, η μη καταβολή διοδίων αφορά τους σταθμούς Τύρια, Παμβώτιδα, Μαλακάσι, Μουσθένη, Ιάσμος, Μέστη, Αρδάνιο και Ιεροπηγή.
Η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων, ισχύει εφόσον κάθε απαλλασσόμενος διαμένει με κύρια κατοικία εντός των ορίων των απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών. Συμπεριλαμβάνονται Ι.Χ. ιδιωτικών ή Ι.Χ. επαγγελματικών οχημάτων των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση εντός των ορίων των απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών, από την καταβολή διοδίων τελών.

Επίσης απαλλάσσονται καταβολής διοδίων οι άνεργοι στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες αυτής με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ.

Όσον αφορά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους μόνοιμους κατοίκους των περιοχών, θα πρέπει να συμπληρώσουν σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή αίτηση απαλλαγής που θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο και αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του φυσικού προσώπου που καταθέτει την αίτηση, επωνυμία επιχείρησης εφόσον πρόκειται για εταιρικό όχημα, στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας ή επαγγελματικής δραστηριότητας, στοιχεία επικοινωνίας, γεωγραφική περιοχή κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης, αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων για τα οποία ζητείται η χορήγηση διέλευσης από τα διόδια και τα οποία πρέπει να ανήκουν στην ιδιοκτησία του ανωτέρω φυσικού ή νομικού προσώπου.

H αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από παρακάτω δικαολογητικά:
α) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο του ενδιαφερόμενου.
β) Δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή/και άλλα φορολογικά στοιχεία μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ, διά των οποίων θα αποδεικνύεται η κύρι κατοικία ή η επαγγελματική εγκατάσταση του ενδιαφερόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου.
γ) Άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων που ανήκουν στο ανωτέρω φυσικό ή νομικό πρόσωπο και για τα οποία ζητείται η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider