Πρόταση διαμεσολάβησης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόταση διαμεσολάβησης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Μία λύση διαμεσολάβησης πρότειναν στην Κυβέρνηση ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) Παναγιώτης Πικραμμένος και Νικόλας Κανελλόπουλος.

Στην ουσία, προτείνουν έναν τρίτο δρόμο, πριν την αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την εισαγωγή ενός θεσμού, που θα επιτρέπει στον οφειλέτη και τους πιστωτές του, με τη βοήθεια ενός τρίτου, αμερόληπτου προσώπου, του διαμεσολαβητή, να διεξάγουν μια ουσιαστική διαπραγμάτευση, στοχεύοντας στην επίτευξη μιας βιώσιμης και ρεαλιστικής συμφωνίας ρύθμισης. Το στάδιο, κατά την πρόταση, θα είναι υποχρεωτικό (εξωδικαστικό προστάδιο) πριν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η υιοθέτηση μίας τέτοιας λύσης, με την αναμόρφωση του νόμου 3869/2010, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλά ωφέλιμα αποτελέσματα τόσο για την οικονομία όσο και τη Δικαιοσύνη, με την ταχεία διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, την οριστική ρύθμιση των οφειλών και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Η επιστολή, στάλθηκε στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και στον ειδικό γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτη Κουρμούση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider