Ανυποχώρητοι οι αγρότες, κρίσιμες συσκέψεις την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανυποχώρητοι οι αγρότες, κρίσιμες συσκέψεις την Τρίτη

«Καζάνι» που βράζει θυμίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας, καθώς ωθείται στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης – αγροτών, με αιχμή το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων κρίνεται τις αμέσως επόμενες ώρες, με τους αγρότες να μοιάζουν ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τα μπλόκα, αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι αγρότες συγκεντρώνονται την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη και τη Νίκαια της Λάρισας, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και χωρίς να αποκλείουν από την Τετάρτη κλιμάκωση του αγώνα τους. Πρόκειται για δυο κρίσιμες αγροτικές συσκέψεις πανελλαδικής εμβέλειας.

Στο μεταξύ, η πλειονότητα των αγροτικών οργανώσεων προσανατολίζονται σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνεται για τις 28 Ιανουαρίου 2016, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica».

To «συγκρουσιακό κλίμα» μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών επιβάρυναν με τις δηλώσεις τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, που μίλησαν για «φοροδιαφυγή των αγροτών» και για «αγροτοπατέρες».

Ειδικότερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, ανέφερε πως φορολογείται το ήμισυ της ετήσιας αγροτικής παραγωγής, ενώ ένα το αφορολόγητο φτάσει στις 30.000 ευρώ - όπως ζητούν οι αγρότες - τότε θα είναι ελάχιστο το ποσό που θα φορολογηθεί. Τόνισε μάλιστα πως από τους 530.000 αγρότες που υπέβαλαν φορολογική δήλωση μόλις οι 5.700 δήλωσαν έσοδα πάνω από 30.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης δήλωσε πως το πάρτι των αγροτοπατέρων τελείωσε και είναι καιρός να επιστρέψουν στον διάλογο. Την ίδια στιγμή πάντως τα τρακτέρ στα μπλόκα αυξάνονται και πληθύνονται, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αποκλεισμοί εθνικών οδών και τελωνείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider