Σε «πολεμικό» κλίμα η συνάντηση Σκουρλέτη-Eldorado Gold

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε «πολεμικό» κλίμα η συνάντηση Σκουρλέτη-Eldorado Gold

Σε «πολεμικό» κλίμα, τουλάχιστον από μεριάς του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η συνάντηση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη με τον πρόεδρο της Eldorado Gold Paul Wright και τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός σχετικά με τις δραστηριότητες των εταιρειών στα μεταλλεία της Χαλκιδικής.

«Προϋπόθεση για οποιονδήποτε διάλογο από εδώ και μπρος είναι να πάρει πίσω την απόφαση (για αναστολή των επενδύσεων) η εταιρεία. Δεν μπορούμε να συζητούμε κάτω από καθεστώς εκβιασμών» δήλωσε μετά την συνάντηση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ακόμη ότι με ευθύνη της εταιρείας έχει δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ βαρύ κλίμα και προσέθεσε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μιας επενδυτικής εταιρείας με το Δημόσιο, αυτά λύνονται με διάλογο και όχι με την κατάθεση τελεσιγράφων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Eldorado Gold να αναστείλει την επένδυσή της στις Σκουριές, λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών και του «εχθρικού κλίματος» που –όπως δήλωσε η εταιρεία- αντιμετωπίζει από μεριάς του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τη Δευτέρα, η διοίκηση της Eldorado Gold εξαπέλυσε βολές προς την κυβέρνηση ότι «αντιμετώπισε την επένδυση ως πολιτικό παιχνίδι».

Ο πρόεδρος της Eldorado Gold βρίσκεται στην Ελλάδα και από χθες έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ συναντήσεων με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης και επαγγελματικούς φορείς. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων κατηγορούν την κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα και τονίζουν ότι στέλνει λάθος μηνύματα στους διεθνείς επενδυτές.


«Ο κύριος Wright μπήκε και σε άλλα χωράφια, στα χωράφια της πολιτικής, και αυτό βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Θέσαμε ένα ερώτημα στον εκπρόσωπο της καναδικής εταιρείας, αν πράγματι τον ενδιαφέρει αυτή η επένδυση ή συνυπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την πορεία της τιμής του χρυσού θεωρεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος της επένδυσης για την εταιρεία» τόνισε ο υπουργός.

Paul Wright: Είμαστε εδώ ως επενδυτές

«Είμαστε εδώ ως επενδυτές, όχι για να κάνουμε πολιτικής» δήλωσε από μεριάς του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorad Gold. Ο κ. Wright χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική σημειώνοντας ότι «μας δόθηκε η ευκαιρία να αιτιολογήσουμε την απόφαση μας». Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε ότι ξεκίνησε ένας διάλογος, ο οποίος δεν σταματάει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider