Μετά από έξι σκληρά χρόνια μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, με ποικίλους μάλιστα συνδυασμούς, με την πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμοτροϊκανούς, δίνεται η χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οπως αναφέρει η ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, κύρια χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής πρότασης είναι η νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και η αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη.

Με στόχο να μετουσιωθεί σε ουσιαστική πράξη και μαζική αντίδραση αυτή η «διαφωνία», η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. αποφάσισε:

• Την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 προκειμένου να καθορίσει και να αποφασίσει το αγωνιστικό-κινηματικό Πρόγραμμα Δράσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

• Να συντονιστεί με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με στόχο μαζικές πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις.

• Να συντονίσει και να οργανώσει την πλήρη και άμεση ενημέρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο (Περιφερειακές Συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, Καταλήψεις κ.λπ.) αλλά και την έκδοση ενημερωτικού υλικού (Ανακοίνωση και Αφίσα) δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μαζικής αντίδρασης στην προτεινόμενη «ασφαλιστική απορύθμιση» της Κοινωνικής Ασφάλισης!!!

• Να συμμετέχει στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλοι κοινωνικοί φορείς το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα: Στις 12:00 το μεσημέρι, με συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή. Στο Ηράκλειο (Κρήτης), στις 12:00 το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016.