Moscovici: Σε καλό δρόμο η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moscovici: Σε καλό δρόμο η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα

Το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, υπογράμμισε σε συνέντευξή του, ο Αρμόδιος Επίτροπος Pierre Moscovici με απάντησή του σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, ο κ. Moscovici σημειώνει «ότι στην Ελλάδα προχωρά η μείωση τιμών που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη κατανομή των επιπτώσεων της οικονομικής προσαρμογής».

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από την Κομισιόν να συμβάλλει θετικά στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του υγιούς και ισότιμου ανταγωνισμού.

O επίτροπος κατέγραψε την πρόοδο στην Ελλάδα αφού επιβεβαίωσε πως στα πλαίσια του νέου προγράμματος που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων».

Επιπλέον η Κομισιόν διαμέσου του επιτρόπου της επισήμανε ότι η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2015, οφείλουν να συνεχιστούν. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στο μέλλον, οι αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων με την άρση των υπόλοιπων εμποδίων στον ανταγωνισμό και με την απλούστευση της αδειοδότησης επενδύσεων».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είχε θέσει με ερώτησή του προς την Κομισιόν, το ζήτημα της ακαμψίας των τιμών στις ελληνικές ολιγοπωλιακές αγορές σε συνδυασμό με τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ρωτούσε την Κομισιόν για το «πώς κρίνει την, εκ των πραγμάτων, πλήρη αποτυχία της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης των δύο Προγραμμάτων Προσαρμογής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα» ενώ παράλληλα ζητούσε πληροφορίες για το αν η Κομισιόν «θα συμβάλει θετικά στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα στοχεύουν στην ενδυνάμωση του υγιούς και ισότιμου ανταγωνισμού, και όχι στην αποδυνάμωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider