Αυστρία: Έτοιμοι οι Έλληνες για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Έτοιμοι οι Έλληνες για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Ποτέ δεν ήταν πιο κατάλληλες οι συνθήκες για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, εκτιμά ο Αυστριακός δικαστής Γκιούντερ Βάλσχοφερ που συμμετέχει στην ομάδα διαβούλευσης για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο πρόεδρος του δικαστηρίου στο Φιούρστενφελντ της Αυστρίας επισημαίνει ότι οι Έλληνες αναμένουν τις μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα, τις οποίες η κυβέρνηση έχει ήδη υπερψηφίσει.

Ο 56χρονος Αυστριακός δικαστής, που, όπως ο ίδιος τονίζει, έτυχε «πολύ φιλικής υποδοχής» στην Ελλάδα και «η αποδοχή είναι πολύ καλή», διαθέτει ήδη γραφείο στο υπουργείο Δικαιοσύνης στη Λεωφόρο Μεσογείων στους Αμπελόκηπους, και έναν βοηθό δικηγόρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Έλληνες επέλεξαν την Αυστρία ως εταίρο τους στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του δικαστικού τους συστήματος, ενώ οι Βρυξέλλες πρόκειται να διαθέσουν 1,1 εκατ. ευρώ για το εγχείρημα που αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν δύο χρόνια και θεωρείται ως μία από τις μεταρρυθμίσεις-κλειδιά για την Ελλάδα, αποτελώντας ένα παράδειγμα για το πόσο οι πιστωτές έχουν λόγο στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Βάλσχοφερ έχει υπηρετήσει στο παρελθόν με παρόμοια εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρουμανία και στο Μαυροβούνιο, ωστόσο, όπως αναφέρει η Der Standard, τα καθήκοντά του στην Ελλάδα είναι πιο διευρυμένα και πολιτικά ευαίσθητα, καθώς τα κράτη-δανειστές της Ευρωζώνης παρακολουθούν την πρόοδο που θα σημειώνει ο Αυστριακός δικαστής.

Το ίδιο θα κάνει και η «Ομάδα Δράσης» από τις Βρυξέλλες, δηλαδή η ομάδα συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στο μεταξύ έχει μετονομαστεί σε «Υπηρεσία Υποστήριξης για Διαρθρωτικές Αλλαγές», διότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Αθήνα αντιδρά «ιδιαίτερα αλλεργικά στη χειραγώγηση από την Ευρώπη», προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider