Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα

Χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, βορειοανατολικοί άνεμοι 5-7 μποφόρ και περαιτέρω μείωση της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Οι χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. Από το απόγευμα είναι πιθανό να χιονίσει τοπικά και στα πεδινά - ημιορεινά των Κυκλάδων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί και βορειοανατολικοί, 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά και νότια πελάγη θα φτάσουν τα 7- 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και τη νύχτα αναμένεται παγετός στα δυτικά και βόρεια.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης στην Πάρνηθα από τις 8.30 το πρωί, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην λεωφόρο Πάρνηθος, απο το τελεφερίκ και πάνω, όπως γνωστό από την τροχαία.

Επιπλέον, λόγω των ισχυρών ανέμων είναι κλειστή η πορθμειακή γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή-Λιμένα Θάσου.

Κλειστό είναι και το Ρίο-Αντίρριο.

Τη νύχτα της Τετάρτης η Βόρεια Ελλάδα, ο Δομοκός και η Δυτική Φθιώτιδα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ παντού στις ορεινές περιοχές της χώρας μας εμφανίστηκαν τα εκχιονιστικά έτοιμα για δράση.

Τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχουν αρχίσει και ρίχνουν αλάτι προληπτικά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας δεκάδες εκχιονιστικά βρίσκονται σε κομβικά σημεία. Εκτακτα μέτρα έχουν πάρει και οι δήμοι για να κρατήσουν ανοιχτό το τοπικό οδικό τους δίκτυο, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς βρίσκονται σε ετοιμότητα ακόμα και ιδιωτικά μηχανήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider