Dombrovskis: H Eλλάδα είναι ξανά στο σωστό δρόμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dombrovskis: H Eλλάδα είναι ξανά στο σωστό δρόμο

Η Ελλάδα είναι ξανά στο σωστό δρόμο», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επίτροπος Οικονομικών Valdis Dombrovskis στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Υπάρχει μία σαφής δέσμευση να συνεxιστεί το πρόγραμμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό», λέει ο Dombrovskis.

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση απαντά: «Σχεδιάζαμε την πρώτη αξιολόγηση το φθινόπωρο. Τώρα θα ξεκινήσουμε στις αρχές του 2016. Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει κάποιες προϋποθέσεις».

Για τις επανειλημμένες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ο Dombrovskis σημειώνει: «Αναμένουμε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας και οικονομικά. Την απόφαση βεβαίως πρέπει να πάρει το ΔΝΤ. Αυτό έχει ρυθμιστεί πολύ σαφώς στην απόφαση του Eurogroup».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως η ελληνική κρίση δεν έθεσε σε κίνδυνο την Ευρώπη. «Δεν επρόκειτο για ευρωπαϊκή κρίση, αλλά για ελληνική κρίση. Οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν σαφώς περίπλοκες και συνοδεύτηκαν από σκληρές εκφράσεις και υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν. Όμως η ελληνική κρίση ήταν μεμονωμένη υπόθεση. Η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν ετέθη ποτέ εν αμφιβόλω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider