Στο αρχείο οι καταγγελίες περί απειλών σε βάρος του Πανούση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο αρχείο οι καταγγελίες περί απειλών σε βάρος του Πανούση

Στο αρχείο έθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας – κατά το μεγαλύτερο μέρος τους – τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, περί απειλών κατά της ζωής του, αλλά και για «διαύλους επικοινωνίας» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που είναι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ. Δασούλας έδωσε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου μόνο για τις καταγγελίες του κ. Πανούση που αφορούν το αδίκημα της κατάληψης ή συμμετοχής σε κατάληψη δημόσιου κτιρίου, που αφορά την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ο κ. Πανούσης ουδέποτε υπονόησε ότι ο Πέτρος Λάμπρου, στενός συνεργάτης του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, είχε σχέσεις με την τρομοκρατία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα στον κ. Λάμπρου είχαν ανατεθεί καθήκοντα για κατευνασμό των εντάσεων μέσα στις φυλακές και έτσι προσέγγιζε και συζητούσε με κρατουμένους οι οποίοι του έδειχναν εμπιστοσύνη. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις ο κ. Λάμπρου θεωρείται ότι είχε επιτυχή θητεία στο ρόλο αυτό.

Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια νόμιμων συνακροάσεων που έκαναν στις φυλακές, ενημέρωναν κατά διαστήματα τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και μέσω σημειωμάτων τους έστελναν πληροφορίες για τις απεργίες πείνας, για τον τρόπο προβολής τους στα ΜΜΕ και άλλες δράσεις τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider