Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις στη Σύνοδο για την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις στη Σύνοδο για την Ελλάδα

Θετικές για την Ελλάδα χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο, η Ελλάδα καταφέρνει να αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπίζεται το δίκιο της αλλά και τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη λήξη της συνόδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη χρονιά που πέρασε μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη, «μια χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων». Όπως πρόσθεσε, «σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, νομίζω βάλαμε και εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, μια αλλαγή κατεύθυνσης».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε επίσης «αυτό το μπόλι» να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά και τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερα μετά την προηγούμενη χρονιά που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων να είναι μια χρονιά των μεγάλων ανατροπών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider