Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αιγύπτιος πρόεδρος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αιγύπτιος πρόεδρος

Τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah el-Sisi, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια νέα εποχή στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η επίσημη επίσκεψή σας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω.

Ο κ. Sisi από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την υποδοχή και χαρακτήρισε πολύ σημαντικές και πάντοντε ισχυρές τις σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου.

«Έχετε μεταφέρει με όλη την ειλικρίνεια την αιγυπτιακή φωνή στους Ευρωπαίους φίλους μας» είπε στον κ. Τσίπρα και ευχήθηκε η τριμερής συνεργασία με την Κύπρο να αποτελέσει τον πυρήνα για την συνεργασία όλης της περιοχής.

Τόνισε ακόμη ότι τα συμφέροντα των δύο χωρών και οι στόχοι είναι κοινά, διευκρινίζοντας πως μεταξύ αυτών των στόχων είναι η σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και οι κοινές επενδύσεις. Από τη συνεργασία μας περιμένουν πολλοί πολλά, σημείωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Κάιρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider