Με μικροεπεισόδια στο κέντρο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μικροεπεισόδια στο κέντρο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που προκηρύχθηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό, που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου, αλλά και ενάντια στον προϋπολογισμό, η συζήτηση για τον οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την ψηφοφορία.

Λίγη ώρα πριν πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν συνδικάτα, ανάμεσά τους η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώσεις συνταξιούχων και ΑμεΑ, καθώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν από ομάδα αντιεξουσιαστών, που βρισκόταν στην ουρά της πορείας, και συνεχίστηκαν στο Σύνταγμα, με περιορισμένη ανταλλαγή με τα ματ βομβών μολότοφ και κρότου λάμψης αντίστοιχα χωρίς να πάρουν περαιτέρω έκταση.

Τη δική τους συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, στην οποία το «παρών» έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους για συναινέσεις για νέες ψεύτικες προσδοκίες με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού που οδηγεί σε χειραγώγηση των εργατικών λαϊκών κινημάτων για να περάσουν γρηγορότερα και ευκολότερα τα νέα βάρβαρα μέτρα. Η επιλογή για το λαό μας είναι αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα λαϊκή κυριαρχία παντού σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΚΕ και οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Τις επόμενες ημέρες η ΓΣΕΕ αναμένεται να αποφασίσει για νέα απεργιακή κινητοποίηση με αποκλειστικό θέμα το νέο ασφαλιστικό.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη απεργία εν όψει του προϋπολογισμού του 2016 που ψηφίζεται το προσεχές Σάββατο, στην οποία συμμετέχουν όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στην απεργία συμμετέχει η ΠΝΟ, οπότε τα πλοία όλων των κατηγοριών ακινητοποιούνται στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική απεργία για την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider