ECDC: «Πρασίνισε» η Ελλάδα - Μειώθηκε ο δείκτης θετικότητας Covid (Χάρτες)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ECDC: «Πρασίνισε» η Ελλάδα - Μειώθηκε ο δείκτης θετικότητας Covid (Χάρτες)
Η Ελλάδα βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη όσον αφορά το testing, με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Καλύτερη είναι η εικόνα της Ελλάδας, σύμφωνα με τους νεότερους εβδομαδιαίους χάρτες του ECDC, καθώς βρίσκεται και πάλι στο «πράσινο», όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας Covid-19.

Συγκεκριμένα, στον σύνθετο χάρτη η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι στο «πορτοκαλί» και κάποιες περιοχές της στο «κίτρινο», σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα (22/04/2021).

insider

Στους χάρτες αποτυπώνεται, επίσης, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη όσον αφορά το testing, με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

insider

Ευρύτερα, η Ευρώπη παρέλαβε και χορήγησε σχεδόν 17 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τακτική έκθεση για που έδειξε ότι συνολικά 116 εκατ. δόσεις έχουν δοθεί ενώ η εκστρατεία ανοσοποίησης στην περιοχή ανεβάζει ταχυτήτα.

Συνολικά 134 εκατ. δόσεις έχουν αποσταλεί σε χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωσης (ΕΕ) και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), που αντιστοιχούν σε 35,9 δόσεις ανά 100 κατοίκους, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider