Θεσσαλονίκη: Οι ιδιωτικές κλινικές θα δώσουν όσες κλίνες χρειαστούν για να στηρίξουν το ΕΣΥ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Οι ιδιωτικές κλινικές θα δώσουν όσες κλίνες χρειαστούν για να στηρίξουν το ΕΣΥ
Ο κ. Κωτσιόπουλος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα, ο οποίος είπε ότι ήδη έχει μια πρώτη λίστα εθελοντών ιδιωτών γιατρών και ότι κάνει προσπάθειες για να μεγαλώσει αυτή η λίστα.

Οι ιδιωτικές κλινικές θα δώσουν όσες κλίνες χρειαστούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας για να στηρίξουν το ΕΣΥ δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κλινικαρχών στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κωτσιόπουλος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήδη έχει μια πρώτη λίστα εθελοντών ιδιωτών γιατρών και ότι κάνει προσπάθειες για να μεγαλώσει αυτή η λίστα.

«Οι κλινικάρχες είπαν ότι θα μας δώσουν όσες κλίνες όσες έχουμε ανάγκη ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών να στηρίξουν στο ΕΣΥ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «δεν θα χρειαστεί επιστράτευση όπως δεν χρειάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη για συνδρομή των ιδιωτών γιατρών για την στήριξη του ΕΣΥ και σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε ώστε να βρεθούν ιδιώτες γιατροί για μην χρειαστεί να γίνει επίταξη. Υπάρχει ενδιαφέρον , περιμένω να μου στείλουν οι ΥΠΕ τις ανάγκες τους για να δω ακριβώς ποιες είναι, ώστε να συντονιστούμε. Ακόμη είμαστε σε φάση συντονισμού. Εγώ τους έδωσα κατάλογο κάποιων που ήδη ενδιαφέρονται» είπε ο κ. Νίτσας και πρόσθεσε: «Πιστεύω θα τα καταφέρουμε και δεν θα έχουμε επιστράτευση όπως τα καταφέραμε και το Νοέμβριο».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κωτσιόπουλος επισκέπτεται από χτες τη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας , τον συντονισμός όλων των υγειονομικών σχηματισμών, καθώς και τη ενημέρωση των τοπικών φορέων για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider