Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Προς αρνητική εισήγηση για άνοιγμα mall και κέντρων αισθητικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Προς αρνητική εισήγηση για άνοιγμα mall και κέντρων αισθητικής
Οι ειδικοί επιμένουν στο να συνεχιστεί ως έχει η λειτουργία του λιανεμπορίου, ενώ σήμερα δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

Προς αρνητική εισήγηση για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων (mall) και των κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, φαίνεται να προσανατολίζονται στην κυβέρνηση οι ειδικοί της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, που συνεδριάζουν για το ζήτημα.

Όπως αναφέρει το skai.gr, τα μέλη της επιτροπής παρουσιάζονται επιφυλακτικά και «παγώνουν» προς στιγμήν τις εισηγήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να δουν πως θα κινηθεί η πανδημία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί επιμένουν στο λιανεμπόριο να συνεχίσουν οι αγορές να γίνονται με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032 με τα ραντεβού να έχουν διάρκεια έως 3 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιτροπή δεν αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, το αίτημα για άνοιγμα των φροντιστηρίων αλλά και οι προτάσεις της Εκκλησίας, από την Κυριακή των Βαΐων και την Μεγάλη Εβδομάδα να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών εντός των ναών.

Νωρίτερα, το insider.gr μετέδιδε πως από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, πρόθεση είναι να καταργηθεί το ραντεβού για τις αγορές στα εμπορικά καταστήματα και να παραμείνει μόνο το sms και ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών. Μια πρόταση ωστόσο που διατυπώθηκε προς τους ειδικούς και την περασμένη Παρασκευή, όπως και το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, με την Επιτροπή να μην ανάβει το «πράσινο φως».

Η αγωνία των εμπόρων όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα κορυφώνεται καθώς η εικόνα από το πρώτο δεκαήμερο επαναλειτουργίας των καταστημάτων δεν είναι ενθαρρυντική για τον πασχαλινό τζίρο στον οποίο «ποντάρει» η αγορά για να πάρει μία ανάσα έπειτα από αρκετό καιρό. Η αγοραστική κίνηση χαρακτηρίζεται υποτονική, με τους καταναλωτές να εμφανίζονται ακόμα διστακτικοί για αγορές κατόπιν ραντεβού. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων τονίζουν παράλληλα ότι τα μέτρα στις επιχειρήσεις τους τηρούνται στο ακέραιο χωρίς να έχουν καταγραφεί παραβάσεις όλες αυτές τις μέρες, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνει και το αρμόδιο υπουργείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider