Εμβολιασμός και στα νησιά μέχρι 10.000 κατοίκους για όσους το επιθυμούν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβολιασμός και στα νησιά μέχρι 10.000 κατοίκους για όσους το επιθυμούν
Τα μεγαλύτερα νησιά έως 10.000 κατοίκων παίρνουν σειρά μετά τα μεσαία, έως 5.000 κατοίκους που έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ όπως επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη οι κάτοικοι των δηλώνουν καταρχήν ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό.

Τα μεγαλύτερα νησιά έως 10.000 κατοίκων παίρνουν σειρά μετά τα μεσαία, έως 5.000 κατοίκους που έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ όπως επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη οι κάτοικοι των δηλώνουν καταρχήν ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό. Ήδη έχουν ξεκινήσει στα νησιά αυτά να ζητούνται να δηλώσουν πόσοι επιθυμούν εμβόλιο ώστε να γίνει ο προγραμματισμός της μεταφοράς τους καθώς, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φύλαξής τους πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση.

«Υπάρχουν ήδη οριζόντιοι εμβολιασμοί όσων κατοίκων το επιθυμούσαν ανεξαρτήτως ηλικίας και προτεραιοποίησης στα νησιά μέχρι 5.000 κατοίκους, οι οποίοι προχωρούν. Προχωρούν και στα νησιά αυτά μέχρι 10.000 κατοίκους για όσους το επιθυμούν», είπε η κ. Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εμβολιασμός στα μεγαλύτερα νησιά προχωρά με καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια, και όχι «τουριστικά», ενώ από κυβερνητικής πλευράς στόχος είναι να προχωρήσει η επιχείρηση ‘Ελευθερία΄ σε όσους το δυνατόν περισσότερους ανάλογα με την διαθεσιμότητα των εμβολίων. Τα ‘μπρος-πίσω’ με τις συμφωνίες της ΕΕ και τις φαρμακευτικές εταιρίες, όπως και τα απρόβλεπτα εμπόδια όπως η απόφαση της J&J να σταματήσει τις προγραμματισμένες παραδόσεις εμβολίων συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργούν αρρυθμίες στο πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Όπως είπε όμως κ. Πελώνη , οι παραπάνω δόσεις της Pfizer στο δεύτερο τρίμηνο, σημαίνουν περίπου 1,2 εκ δόσεις τον Ιούνιο.

Ήδη δεκαοκτώ ελληνικά νησιά έγιναν Covid-free προορισμοί από τον Μάρτιο, καθώς οι κάτοικοί τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Τα νησιά που είχε πραγματοποιηθεί η 1η δόση έως τις 6 Μαρτίου ήταν: Χάλκη, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί, Μαθράκι, Γαύδος, Νίσυρος, Αγαθονήσι, Ερεικούσσα. Τα νησιά που είχε πραγματοποιηθεί και η 2η δόση έως τις 6 Μαρτίου ήταν: Καστελλόριζο, Μεγανήσι, Οινούσσες, Φούρνοι, Κάλαμος, Ψαρά, Θύμαινα, και Κάστος.

Διαβάστε επίσης:

La Repubblica: Η Ελλάδα θα εμβολιάσει τα νησιά με λιγότερους από 5.000 κατοίκους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider