Μιλώντας στην εκπομπή Live News, ο κ. Τούντας επισήμανε ότι «είμαστε δυστυχώς ακόμα στην ανηφόρα».

«Ελπίζαμε ότι θα κατηφορήσουμε τον Μάρτιο, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα ορατό. Ελπίζω αυτό να αρχίσει να συμβαίνει μετά τις 15 Μαρτίου. Είναι γεγονός ότι δεν είχαμε προβλέψει αυτή την αυξημένη μεταδοτικότητα, κυρίως του βρετανικού στελέχους που φτάνει μέχρι και 70% παραπάνω, η οποία έχει τροφοδοτήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την έξαρση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα», ανέφερε.

«Ούτε όπως πέρυσι, ούτε κανονικά, κάτι ενδιάμεσο», σημείωσε σχετικά με το φετινό Πάσχα.

«Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να μετακινηθούμε, αλλά με περιορισμούς. Δηλαδή, δεν θα μπορούμε να κάνουμε συναθροίσεις με πολλά άτομα ή να κυκλοφορούμε όλες τις ώρες της ημέρας. Κάποια μέτρα έχουμε αλλά σαφώς θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι», τόνισε.

«Μετά τις γιορτές, χαλαρώσαμε γρήγορα και το πληρώσαμε»

«Δεν μίλησα για άνοιγμα. Μίλησα για απαρχή κάποιας βελτίωσης, η οποία στην αρχή θα είναι μικρή και γι’ αυτό και δεν νομίζω ότι πρέπει να σηματοδοτήσει κάποια χαλάρωση των μέτρων, διότι αυτό συνέβη και τον Γενάρη. Χαλαρώσαμε γρήγορα τα μέτρα μετά τις γιορτές και την πληρώσαμε», διευκρίνισε, ενώ ερωτηθείς για πότε θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων σημείωσε:

«Πάμε για τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Αυτό δεν βασίζεται μόνο στη σχετική σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων. Βλέπουμε μια αύξηση των διασωληνωμένων και των θανάτων, αλλά αυτή αντανακλά την έκταση και την ένταση πριν από 20-30 μέρες. Σε μια εβδομάδα ή 10 μέρες, θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να βελτιώνεται αυτή η εικόνα. Τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για χαλάρωση μέτρων.»