Αναζητείται «κόφτης» στις μετακινήσεις - Αύριο απόγευμα ανακοινώσεις από Κικίλια

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναζητείται «κόφτης» στις μετακινήσεις - Αύριο απόγευμα ανακοινώσεις από Κικίλια
Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

«Κόφτη» στις άσκοπες μετακινήσεις αναζητούν στην κυβέρνηση καθώς «βράζει» η Αττική και δοκιμάζεται σκληρά το σύστημα υγείας και οι αντοχές των υγειονομικών. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι σύμφωνα με πληροφορίες «κόφτης» τόσο στα sms , όσο και αύξηση της επιτήρησής τους καθώς σήμερα κάποιος μπορεί πχ να στείλει «6» και να μετακινηθεί από Δήμο σε Δήμο, ή να στείλει για σούπερ –μάρκετ και να κινείται αρκετή ώρα.

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των μέτρων. Ενώ το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, με ένταξη κι άλλων νοσοκομείων, κλινικών covid, κλπ ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ μετά την σύσκεψη ο Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων, λέγοντας «αξίζει τον κόπο για μια βόλτα να ρισκάρει κανείς την υγεία της οικογένειάς του;».

Στη διάρκεια της σύσκεψης:

- Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού

- Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση

- Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα με «ασφάλεια» και «έξυπνες λύσεις» στις 16 Μαρτίου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider