Αναδιατάσσεται το Σύστημα Υγείας για τη νοσηλεία περιστατικών covid-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναδιατάσσεται το Σύστημα Υγείας για τη νοσηλεία περιστατικών covid-19
Πίεση δέχεται το σύστημα υγείας από τις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με covid-19, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Αττικής.

Πίεση δέχεται το σύστημα υγείας από τις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με covid-19, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Αττικής. Κατειλημμένες είναι οι κλίνες ΜΕΘ covid στα νοσοκομεία "Σωτηρία", ¨Ευαγγελισμός", "Αττικόν", "Θριάσιο", "Σισμανόγλειο", "Ασκληπιείο" , "Ελπίς". Δώδεκα κενές κλίνες ΜΕΘ βρίσκονται στα νοσοκομεία, "ΚΑΤ", "Αγία Ολγα", "Ερυθρός Σταυρός", "Γεννηματάς" και ΝΙΜΤΣ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό.

Στο "κόκκινο" και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες covid όσο και κλίνες ΜΕΘ. Το σχέδιο προβλέπει την μετατροπή απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19. Γίνονται προσπάθειες ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ, ώστε να φτάσουν τις 340 και τα περιστατικά εκτός κορονοϊού που χρειάζονται εντατική μεταφέρονται, είτε σε άλλα νοσοκομεία είτε στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ.

Εξετάζεται επίσης η μετατροπή τις επόμενες ημέρες, του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid νοσοκομείο, ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ για την νοσηλεία περιστατικών covid.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider