«Η καλύτερη εκτίμηση είναι να αντέξουμε τους επόμενους μήνες για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Στην Αττική υπάρχουν ήπιες αυξομειώσεις ενώ στη Θεσσαλονίκη μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο» είπε ο κ. Μαγιορκίνης και επεσήμανε πως υπάρχει υποχώρηση των διαγνώσεων στους 65 ετών και άνω.

«Το στοίχημα είναι μεγάλο και θα παίξει ρόλο η τήρηση των μέτρων. Έχουμε καταφέρει πολλά. Είμαστε σίγουροι όμως ότι μπορούμε ακόμα περισσότερα», τόνισε.

Στην Ελλάδα συνεχίζει η μείωση των κρουσμάτων στην επικράτεια, ενώ σημειώνεται και σταδιακή υποχώρηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως ο αριθμός των διαγνώσεων παγκοσμίως έφτασε τις 800.000 ανά μέρα ενώ ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν αυξήθηκε στους 16.000 ημερησίως.

Στη Γαλλία υπήρξαν σημάδια επιδείνωσης της επιδημίας, στη Γερμανία υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν τα πρώτα σημάδια κάμψης του τρίτου κύματος και στην Ιταλία υπάρχει σταθεροποίηση, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.